Opbouwen van thema-yogalessen

Ben je yogadocent en wil je meer verdieping en verrijking in je yogalessen?

Of ben je bezig met persoonlijke ontwikkeling en wil je via Yoga je proces naar zelfliefde en acceptatie verdiepen?

Je geeft met veel toewijding, enthousiasme en plezier yogales. En toch knaagt het af en toe bij je dat je meer in je yogalessen wilt aanbieden dan alleen de asana’s en ademhalingsoefeningen. Herken je jezelf in de volgende vragen?

Wil je meer diepgang in je yogalessen brengen door het gebruiken van thema’s?
Hoe kom ik aan een thema en wat voor thema’s dan?
Ben je ook altijd uren bezig om je lessen voor te bereiden?
Denk je elke week wát ga ik nu weer vertellen?
Vind je het ook lastig om rondom een thema de yogales op te bouwen?
Wil je verdiepende yogaworkshops geven maar vind je het lastig om een 2 uur-durend programma te maken?

Vraag je jezelf het volgende af: Welke asana’s ga ik gebruiken? Hoe ga ik de les vormgeven? Wat kan ik in mijn yogalessen nog meer aanbieden dan asana’s en ademoefeningen?

 

Lees dan verder, want..

Ik heb voor jou de ACCEPTATIE-lesmethode ontwikkeld

Die bestaat uit tien volledig uitgewerkte thema-yogalessen, opgebouwd uit de tien letters van het woord acceptatie, met elke week een ander thema. 

Door de lessen ben je in staat om je cursisten een hele mooie ontwikkeling door te laten maken naar meer zelfacceptatie en zelfliefde. De lessen zijn een uitgebreid en gevarieerd lesprogramma om te geven, als een opeenvolgende serie of als losse lessen en zelfs als workshops te geven. Er is voldoende materiaal beschikbaar. Thematisch lesgeven vraagt meer voorbereidingstijd om alle onderdelen van je lessen mooi op elkaar af te stemmen. Door deze lessenserie aan te schaffen bespaar je enorm veel tijd aan voorbereiding van je lessen en kun je meer tijd besteden aan wat je het liefste doet, namelijk yogales geven.

De lessen zijn een combinatie van verschillende vormen van Yoga en andere methodes voor innerlijk werk. De basis voor deze serie is de yogafilosofie alsook de vliegangsttraining die ik heb gevolgd. Ik combineer de vele kennis die ik heb opgedaan in de afgelopen jaren tijdens opleidingen, mijn persoonlijke ontwikkeling, trainingen, boeken, podcasts en andere inspiratiebronnen. In mijn lessen focus ik niet alleen op de fysieke houdingen, maar ook op het persoonlijke proces wat plaatsvindt.  Yoga is zoveel meer dan alleen een fysieke houding! Het gaat er in mijn lessen dus ook zeker niet om hoe “goed” je houding is, maar juist om de ervaring en beleving. Die beleving kun je teruglezen in de lessenserie en is van het begin tot het einde meegenomen zodat het thema in hoofd, hart en buik ervaren wordt.

Ondanks de vaste opbouw per les, is elke les anders en gevarieerd.

Elke les is een stapje verder naar zelfacceptatie en zelfliefde. Dat gun jij je cursisten toch ook?

Hoe ervaren cursisten de ACCEPTATIE -serie

Bij de yogalessen van Angelique kan ik even helemaal tot mezelf komen. Het heeft mij meer in balans gebracht.

De lessen bij Mooi van Binnen en Buiten zijn een totaalplaatje van fysieke ontspanning en mentale ontspanning. Angelique vertelt je en laat je ervaren dat binnen en buiten bij elkaar hoort. Door diverse thema’s en elke week weer verschillende oefeningen in dat thema is iedere week een nieuwe ervaring. Reflectie vanuit je dagelijkse leven – even naar binnen kijken – waar heb je behoefte aan? Termen als “van ohjeetjes ohjaatjes maken”, “nietperfectisookgoed” en “hetis” werken door in de rest van de week. Angelique laat je vooral je zelf zijn en “het mag”! Ieder op zijn eigen niveau. Het is voor mij dat momentje in de week dat ik even volledig in mezelf keer(voel), naar mezelf kijk(reflectie) en tot mezelf kom(actieve ontspanning). Thanx lieve Angelique – bravo voor de passie die jij hebt voor je ‘vak’!!!!!

Brenda

Over mij

Mijn naam Angelique Ruts en negatieve gedachten hebben mij lange tijd het leven zuur gemaakt. Doordat ik nergens had geleerd dat dit slechts gedachten zijn, die een gevoelsreactie in het lichaam geven én dat het ook meer dan logisch was dat ik me daardoor rot voelde, heb ik moeilijke periodes gehad in mijn leven. Wanneer leerde jij dat je kunt kiezen of je wel of niet je gedachten gelooft?

Door de vele opleidingen, trainingen en cursussen die ik heb gevolgd, heb ik in mijn yogapraktijk een eigen methode ontwikkeld. Een lesmethode die veel verder gaat dan alleen maar fysieke houdingen en meditatie. Je kunt namelijk nog zo fijn je wekelijkse yogaoefeningen doen, maar als je niet bewust bent van wat spanning of donkerte in jou teweegbrengt of hoe het lichter in jou kan en mag, dan zal hetzelfde je blijven overkomen.

De lessen uit de ACCEPTATIE-serie geven je cursisten, en jou ook, stap voor stap, les na les steeds meer inzicht en handvaten om steeds weer en meer bij te sturen naar zelfacceptatie en zelfliefde.

De thema’s in de ACCEPTATIE-serie

Iedere les is opgebouwd volgens de letters van het woord acceptatie. De lessen volgen elkaar mooi op maar het zijn ook thema’s die los staan op zichzelf.  De lessen zijn in principe gemaakt voor anderhalf uur les maar door de veelheid aan oefeningen en tips kun je ze ook als losse workshop aanbieden van minimaal 2 uur.

 

A van Acceptatie

C van Compassie

C van controle loslaten

E van Experimenteren

P van Pratyahara

T van Taal

A van Aanwezigheid in het lichaam en Adem

T van Transformatie

I van Intentie

E van Essentie

Wat staat er elke les voor je uitgeschreven?

Start van de les

Een korte meditatie zodat je cursist het dagelijkse leven even bewust achter zich kan laten. Zo kunnen je cursisten met een rustig hoofd het thema op zich in laten werken. 

Uitleg van het thema

Beschrijving van het thema zoals je het zou kunnen voorlezen of vertellen aan het begin van de les. Bij elke les staat extra achtergrondinformatie voor jou als yogadocent voor het vergroten van je eigen kennis.

Warming-up

Naast de welbekende Zonnegroet is er per les een andere warming-up uitgewerkt voor je. Zo kun je meer afwisseling in je lessen brengen. Denk onder andere aan de Aardegroet, Drakenserie, Egyptische zonnegroet, als ook een shake-oefening en de gewrichtendans. Ook krijg je tips voor bijpassende muziek die je gewoon op Spotify kunt vinden. 

Yoga & adem- en energieoefeningen

Per les staan de asanas’s in een overzichtelijke tabel uitgewerkt. De basis van de oefeningen is RajaYoga. Er komen invloeden terug uit de YinYoga, VinyasaYoga, HathaYoga en DruYoga, net wat past bij het thema van die week. Naast asana’s en yogaseries vind je ook verschillende ademoefeningen of energie-oefeningen terug in de lessen. 

Eindoefening

Per les staat er een bijpassende afsluitende oefening volledig uitgewerkt beschreven, waaronder meditatie, visualisatie, luisteroefening met bijbehorende muziektips, bodyscans. 

Theetijd

Per les staat er een reflectievraag beschreven zodat je cursist een nog dieper inzicht kan krijgen hoe het thema van de les kan meegenomen kan worden in het dagelijks leven. Extra inzicht kan worden verkregen door het trekken van een persoonlijke inzichtkaart dus het is een mooie investering om een kaartendeck aan te schaffen. 

Extra's voor je cursisten

De lessen zo zijn uitgewerkt dat je ze alleen maar hoeft door te lezen en eventueel uit te printen. Ook zitten er ook extra’s in voor je cursisten om per week uit te delen zoals een korte samenvatting, bijpassende quotes, een korte reminder of oefening om thuis mee aan de slag te gaan. De meeste cursisten in mijn yogastudio hebben een yogaschriftje om alles in te plakken. Ze schrijven hier hun inzichten in die ze opdoen tijdens de les, zodat ze een eigen yogajournal hebben opgebouwd en het proces van de yogamat af nog kan doorwerken.

Als je investeert in deze lessenserie,…

Bespaar je heel veel voorbereidingstijd

Je ontvangt 10 volledig uitgewerkte lessen die je alleen maar hoeft uit te printen en door te lezen. Je bespaart hiermee zeker 30 tot 40 uur (10 lessen á 3 tot 4 uur voorbereidingstijd). Deze tijd kun je dan fijn gebruiken om te doen wat je het liefste doet, namelijk yogales geven. 

Krijgen je cursisten meer zelfinzicht

Omdat je iedere week met een ander thema aan de slag gaat, groeien je cursisten onwijs op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Kun je veel meer diepgang in je yogalessen brengen

Je krijgt per les super veel lesideeën. Die kun je mixen met je eigen lessen en op je eigen manier blijven lesgeven. 

Kun je verbinden met mij en andere yogadocenten

Je krijgt toegang tot een besloten Facebookgroep waar je al je vragen kunt stellen en lesideeën uitwisselen met andere yogadocenten.  

Hoe ervaren andere yogadocenten deze lessenserie:

Ik ben dankbaar dat ik Anqeligue heb mogen begeleiden in haar proces tijdens het ontwikkelen van deze unieke uitgebreide lesmethode.
Aangezien ik wist dat er een drukke tijd aankwam, waarin ik geen tijd had om mijn lessen voor te bereiden, heb ik besloten om te investeren in deze lessenserie.
Ik was heel benieuwd hoe de inhoud precies zou zijn, omdat ik zelf ook thematische yogalessen geef. De lessen hebben mijn verwachtingen overtroffen.
Ik heb nieuwe series geleerd, leuke muziektips gekregen,
Ik hoefde nu alleen maar de uitgebreide yogales uit te printen, door te lezen en spontaan kreeg ik dan extra ideeën zodat het toch mijn les werd.
De leerlingen waren super enthousiast en gingen in het begin van iedere les “raden” waar de letter van die les voor stond. Ik kreeg hele fijne positieve reacties.
Het is zo waardevol om de les van Angelique of in zijn geheel te doen of te gebruiken als basis voor je eigen les.  Wat ik prettig vond is om de ervaringen van de leerlingen te delen in de besloten Facebookgroep. Ik kan iedere yogadocent ook aanraden om deze methode aan te schaffen. Het geeft meerwaarde en inzichten voor jezelf, je lessen en je leerlingen.
Corine van Zoelen, Yoga Business coach

Wat een prachtige, zorgvuldig vorm gegeven lessen. Met ziel en zaligheid gemaakt en dit is te lezen en te voelen. Wat ik mij afvraag. Waarom ga je zelf geen essentie yoga geven? Dit is te waardevol en is een workshop of training waard. Ik word helemaal enthousiast maar eigenlijk is dit een yoga opleiding die jij hebt gemaakt. Een 10-weekse opleiding tot de essentie. Een nascholing voor gevorderde yogadocenten. Ik zou zeggen 80-100 uurs training! Ik raak door het dolle heen voor jou……?

Lisette van Offeren, Yogadocent Zielskwaliteiten

Angelique, hartelijk dank voor de lessen. Het zijn hele mooie lessen waaruit ik een en ander meeneem in mijn yogalessen. Verder is het een mooi psychologisch pad, het is nog meer iets voor mijzelf. Ik vind het heel mooi om te zien hoe ver jij bent in het overdragen van yoga. Het is therapeutisch en waardevol. 

Yvonne van Leeuwen, Yogadocent

Bekijk hier als voorbeeldles een opname in mijn studio met het thema: Thuiskomen bij jezelf

Ben je enthousiast en heb je interesse, stuur me dan een bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

6 + 8 =