Bij Mooi van Binnen en Buiten kun je ongedwongen en eenvoudig jeZelf Zijn

Mijn verhaal

Mijn naam is Angelique Ruts en ik ben een diepe denker en een vrouw met een rijk gevoelsleven.

Ik was vroeger een meester in zelfkritiek. Nog altijd ben ik in ontwikkeling om steeds zachter, vriendelijker, liefdevoller en met meer compassie met mezelf en met dat wat zich aandient, om te gaan. Soms gaat dit heel makkelijk en soms is het weer even zoeken en die terugkeersnelheid wordt steeds groter. Ik heb de neiging de lat voor mezelf veel te hoog neer te leggen en daarmee mezelf onnodig onder druk te zetten.  Maar hé, wie heeft ooit gezegd dat we perfect moeten zijn? 

Als hooggevoelige vrouw ervaar ik het leven als intens waardoor ik weet hoe het is om diep in de put te zitten en ook hoe het voelt om op de top van levensgeluk te staan en me daar tussen in te bewegen. Yoga helpt mij om de pieken en dalen meer in balans te brengen.

Sinds 2007 begeleid ik vrouwen op weg naar meer ontspanning, inzicht en balans. Door de vele opleidingen die ik heb gevolgd en door de processen die ik aanga en daardoor steeds meer transformeer naar de fijnste versie van mezelf, heb ik in mijn yogapraktijk een eigen methode ontwikkelt. 

Door de Yogafilosofie is er voor mij een wereld opengegaan waarin ik allerlei handvatten kreeg en inzichten over grip krijgen op mezelf en het leven, waardoor ik steeds meer in contact kom met mijn hart en wat werkelijk belangrijk voor mij is. Steeds meer eigen keuzes kunnen en durven maken en vrij te worden van meningen van buitenaf en van de innerlijke criticus. Hierdoor ontstond ook steeds meer het verlangen om dit over te dragen op volwassenen. Omdat ik graag zeer gedegen werk en precies wil weten waar ik het over heb, heb ik de 4-jarige Docentenopleiding bij het RajaYoga-instituut in Ilpendam gevolgd.

Ik geef niet zomaar yogales, maar meer-dan-yoga waarin de lessen jou kunnen en mogen ondersteunen op jouw ontwikkelingspad naar een liefdevolle en diepe verbinding met jezelf, het leven en alles wat jij daarin tegenkomt. Een pad waardoor je steeds meer (keuze)vrijheid en levensgeluk ervaart. 

Mijn manier van lesgeven is meer dan het doen van enkel fysieke yoga houdingen. Je kunt nog zo fijn je wekelijkse yoga oefeningen doen, maar als je niet bewust bent van wat spanning of donkerte in jou teweegbrengt of hoe het lichter in jou kan en mag, dan zal hetzelfde je blijven overkomen. 

Het belangrijkste dat ik jou wil meegeven in de yogalessen, is dat je in staat bent om keuzes te maken en dat door bewustwording van jezelf en je patronen, je kunt bij sturen naar een lichter, liefdevoller en meer ontspannen leven. 

Ik vind het na elke les weer bijzonder om te zien hoe open, tevreden, vol energie, met nieuwe inzichten en vol goede moed een ieder weer haar eigen weg gaat. Geïnspireerd en gevoed met nieuwe energie.

Volg mij op Social Media:

Je bent Mooi van Binnen en Buiten!

Mijn praktijk in Badhoevedorp bestaat al sinds 2007, toen ik begon met kinderyoga. Ik laat me graag inspireren door inzichtkaarten. Toen ik een naam zocht voor mijn bedrijf, trok ik een kaart van de EigenWijsjes, met de intentie om een bedrijfsnaam te vinden. Ik trok het kaartje “Je bent mooi van binnen en buiten”. Ik voelde meteen: dit is het! Dat is precies waar het om gaat in mijn praktijk, om de acceptatie van jezelf. Compassie en zachtheid voor jezelf ontwikkelen. Dat mag groeien. Ik begeleid je graag tijdens mijn lessen. Ben jij bereid om te kiezen voor een lichter leven? Boek dan nu je proefles.

Ga je mee op reis in jezelf en in je innerlijke wereld?

Haal meer uit jezelf en je yogales.