Had ik ooit kunnen denken (jaren terug) dat ik van mezelf zou gaan houden en zulke mooie stappen tot zelfacceptatie zou zetten? Of had ik ooit kunnen denken dat de basis van mijn yogalessen zouden gaan over zelfliefde en zelfacceptatie?

En toch is het zo!
Als ik terug kijk in dagboeken in een periode van diepe crisis, dan lees ik zoveel zelfkritiek en zoveel hardheid naar mezelf dat het me pijn doet om het terug te lezen.
En toch was dat tóen mijn waarheid over mezelf.

En die waarheid is veranderd en veranderd nog steeds. Door alle stappen die ik zet op het pad van bewustwording en innerlijke groei, waarbij Yoga mijn basis is, wordt het steeds lichter in mij (en de donkerte en diepte heb ik heel hard geraakt), steeds liefdevoller (en zelfhaat heb ik echt gekend) en ontstaat er steeds meer acceptatie van wie ik ben (en zelfverwijt was mijn dagelijkse denkpatroon).

En dat gun ik elke vrouw! 
Door hele simpele oefeningen kun je elke keer een shift maken van zelfkritiek naar zelfliefde of zelfacceptatie.
Zo ook met deze oefening:

Elke keer als je merkt dat je een oordeel naar jezelf hebt over een bepaald deel in jou, bijvoorbeeld moeheid, of een snoepaanval, een beperking, pijn of waar jij dan ook over oordeelt, zeg dan het volgende (hardop of in jezelf)

Ik hou van mezelf, ik accepteer mezelf als…
– ik me moe voel- als hooggevoelige vrouw
– ik pijn ervaar
– als iets anders gaat dan ik had verwacht etc etc, de keuze is reuze~!

Wil je meer stappen hier in zetten? Doe dan vanaf volgende week mee met de 10-weekse yogalessenserie over acceptatie. In 10 yogalessen van anderhalf uur stappen zetten op het yogapad met als thema ‘van zelfkritiek naar zelfacceptatie’.

Er is nog plek op
maandagavond van 18:30- 20: 00 uur.
en woensdagochtend van 9:00 – 10:30 uur.
Er is nog 1 plek beschikbaar op:
maandagavond van 20:30 – 22:00 uur donderdagavond van 20:00 – 21:30 uur
vrijdagochtend van 9:00 – 10:30 uur.
Gun jij jezelf deze route via yoga-beoefening naar meer zelfliefde en zelfacceptatie?
Ik zie je graag.
In liefde gedeeld, Angelique 💖