Ontspanning, inzicht en balans door Yoga

Druk in je hoofd

Word je opgeslokt door de veelheid aan gedachten? Je komt daardoor moeilijk in slaap. Je bent er met je aandacht niet bij en mist daardoor waardevolle momenten. Je verlangt ernaar meer aandachtig aanwezig zijn bij je geliefden en bij de dingen die je doet.

Weinig tijd voor jezelf om te voelen wat nu belangrijk is voor jou

Het leven gaat snel en vliegt soms aan je voorbij. De dagen rijgen zich aaneen. Je vraagt je soms af “Is dit het nou?” Je verlangt er naar weer te voelen waar jij blij van wordt én wat jou gelukkig maakt of wat je gewoon fijn vindt om te doen.

Burn-outklachten en lichamelijke klachten door stress

Je weet niet meer hoe je moet ontspannen of afschakelen. Hierdoor raakt je systeem steeds meer overprikkeld. Je verlangt ernaar om met simpele oefeningen meer rustmomenten te creeëren in je dagelijks leven

Weer thuis komen bij jezelf

Hoe zou het zijn om weer echt thuis te komen bij jezelf? Ik hoor van mijn cursisten terug dat dit is wat ze vinden in mijn lessen. 

“He he, even niets moeten.” Op de mat MOET niks, mag alles. Je hoeft alleen rekening te houden met jezelf. Je doet alles dus ook op jouw eigen tempo en op jouw niveau. Je kunt eindelijk even stil staan bij de thema’s waar je al zolang mee loopt, maar waarbij je eigenlijk geen tijd hebt om er echt in te verdiepen. Zo zet je iedere yogales een stapje in je persoonlijke ontwikkeling. 

Tijdens de yogalessen kom je letterlijk uit je hoofd en in je lijf. Je stressniveau wordt verlaagd. Met simpele oefeningen kun je al superveel bereiken, waardoor je meer innerlijke rust in je systeem krijgt. Dit voorkomt dat je jezelf voorbij loopt. Ben je jezelf al voorbij gelopen? Je bent ook van harte welkom om te herstellen van een burn-out. 

Als je regelmatig aan yoga doet, krijg je meer ruimte in je denkgeest. De wereld ziet er opeens weer anders uit. Soms letterlijk, als je op zijn kop hangt. Je leert er om anders naar situaties te kijken. 

Je verdient het om weer thuis te komen bij jezelf!

 

 

De yogalessen helpen om te Zijn met dat wat er is.  Je mag jezelf toestemming geven om zacht en liefdevol te zijn naar jezelf.

Samen op weg naar meer zelfliefde en acceptatie.

Mijn naam Angelique Ruts en ik was vroeger een meester in zelfkritiek. Nog altijd ben ik in ontwikkeling om steeds zachter, vriendelijker, liefdevoller en met meer compassie met mezelf en met dat wat zich aandient, om te gaan. Soms gaat dit heel makkelijk en soms is het nog een zware dobber. Ik heb de neiging de lat voor mezelf veel te hoog  neer te leggen en daarmee mezelf onnodig onder druk te zetten. Wie heeft ooit gezegd dat we perfect moeten zijn?

Sinds 2007 begeleid ik vrouwen op weg meer ontspanning, inzicht en balans. Door de vele opleidingen die ik heb gevolgd en door de processen die ik aanga en daardoor steeds meer transformeer naar de fijnste versie van mezelf, heb ik mijn yogapraktijk een eigen methode ontwikkeld. 

Vrouwen die bij mij op yogales komen, doen dat meestal voor langere tijd. Door de verbinding die we met elkaar aangaan en door de  persoonlijke aandacht maken deze vrouwen een prachtige ontwikkeling door naar meer zeggenschap over hun eigen leven.

Thema’s die in de yogales terugkomen:

Iedere les is op basis van een thema, voor verdieping. Ik vind thema’s een enorme verrijking van mijn yogalessen. Ze geven de lessen diepgang. De thema’s zijn vaak herkenbaar voor de deelnemers.  Thema’s die we o.a. behandelen:

 

Reis door de chakra’s

Yamas en Niyamas (yogaleefregels)

Vrouwelijke essentie

Wat nu met al die gedachten

Acceptatie, hoe doe je dat nou?

Ontdekken van zielskwaliteiten

Ademoefeningen

Activeren en ervaren van zelfcompassie

De kracht van herhaling

Opbouw van de lessen

Naar binnen keren

Een kort moment van stilte om het dagelijkse leven even bewust achter je te laten. Zo kun je met een rustig hoofd het thema op je in laten werken. De yogaoefeningen zullen een diepere werking hebben als je er met je volledige aandacht bij kan zijn.

Thema

Het thema van les wordt voorgelezen en er is een moment van reflectie hoe het thema in jouw leven actief is.

Yoga & oefeningen

We doen drie kwartier asana’s (yogahoudingen) en oefeningen om soepel te blijven, kracht op te bouwen en balans te creeën. De oefeningen zorgen ervoor dat je bewust je aandacht brengen naar je lichaam in verbinding met de adem. Je gaat voelen hoe de energie stroomt. Door je aandacht steeds uit het denken te halen en terug naar het lichaam en de adem te brengen, wordt de les een lange meditatie en kalmeert de gedachtenstroom.

Meditatie / visualisatie

Het laatste kwartier zal ik begeleiden met ofwel een visualisatie, een ontspanningsoefening of het voorlezen van tekst die voor verdieping, verrijking en bewustwording kan zorgen.

Thee & persoonlijke inzichtkaart

We eindigen de les met een kop thee en delen wat je hebt ervaren tijdens de les of het delen van een inzicht. Bij de thee is er de mogelijkheid om een persoonlijke inzichtkaart te trekken zodat je handvaten of een dieper inzicht kunt krijgen hoe je het thema van de les kan integreren in je leven. Dit maakt dat de lessen als coachend worden ervaren.

Wat maakt deze lessen zo uniek?

Voor mijn yogalessen heb ik mijn eigen methode ontworpen. Ik zet een combinatie in van verschillende vormen van yoga en andere methodes voor innerlijk werk. Ik combineer alle kennis die ik heb opgedaan in de afgelopen jaren tijdens opleidingen, mijn persoonlijke ontwikkeling, trainingen, boeken, podcasts en andere inspiratiebronnen. In mijn lessen focus ik niet alleen op de fysieke houdingen, maar ook op het persoonlijke proces wat in jou plaatsvindt. De houdingen zorgen ervoor dat je naar binnen kunt gaan. Yoga is zoveel meer dan alleen een fysieke houding! De houdingen zijn niet een doel op zich, maar een middel om tot meer ontspanning te komen en in verbinding te zijn met lichaam en geest. Het gaat er in mijn lessen dus ook zeker niet om hoe “goed” je houding is, maar juist om wat jij ervaart en de beleving. 

De basis van de yoga is RajaYoga en er komen invloeden terug uit de YinYoga, VinyasaYoga, HathaYoga en DruYoga, net wat past bij het thema van die week. 

Ondanks de vaste opbouw per les, is elke les anders. De lessen worden aangeboden met een sprankelende speelsheid en frisheid.
Er is tijd voor zelfreflectie door jezelf vragen te stellen, met elkaar te delen en te reflecteren over thema’s, die je zoal tegenkomt in het dagelijkse leven. Je gaat steeds meer ontdekken wat jou ervan weerhoudt om jezelf te kunnen zijn en je leven vorm te geven zoals het voor jou past. Je hebt tenslotte maar één leven.
Door veel na te voelen in je lijf, verstevig je de verbinding met jezelf.

Elke les wordt er een zaadje van van vrede en harmonie in je bewustzijn gepland.

Als je iedere week naar de les komt, dan…

Ervaar meer rust in jezelf

Tijdens de lessen sta je in diepe verbinding met jezelf. Als je eenmaal weet hoe dit moet, kun je die momenten ook pakken in je dagelijks leven. Je kunt beter omgaan met moeilijke situaties en weet hoe je de rust in jezelf kunt terugvinden. 

Krijg je meer zelfinzicht

Omdat we iedere week met een ander thema aan de slag gaat, groei je onwijs op het gebied van je persoonlijke ontwikkeling. Je leert jezelf steeds beter kennen, en zult de thema’s van de lessen tegenkomen in je dagelijks leven zoals in je gezin of op je werk.

Wordt het leven lichter

Je leert hoe je zacht en liefdevol naar jezelf kunt zijn tijdens de yoga. Je piekert minder en leeft meer vanuit je intuïtie. En als er even chaos is, kun je opladen tijdens de les. Al met al zorgt dit alles voor een lichter leven, waarin je goed voor jezelf zorgt. 

Ik hoop je binnenkort te ontmoeten in de les!

Yoga werkt, maar niet als je slechts één keer komt. Wil je het effect  van yoga echt goed ervaren? Kom dan voor langere tijd.  

Gun jezelf de tijd om er even helemaal voor jezelf te zijn en boek je yogales!

Veelgestelde vragen

Ik heb nog geen ervaring met yoga, is dit iets voor mij?

Kom het eens ervaren! Dan kun je het pas weten, niet waar? Je bent van harte welkom voor een proefles.

Je hoeft in ieder geval niet onzeker te zijn, want iedereen volgt de lessen op zijn eigen niveau. Je doet alleen wat je aan kunt en wat goed voor jou voelt. Je bent dus van harte welkom als beginner! De groepjes zijn klein dus ik kan je persoonlijk begeleiden, ook als het even lastig voor je is. Daarnaast werk ik met mooie en gevoelige vrouwen en mag je dus in de groep ook helemaal jezelf zijn!

 

Ik heb fysieke klachten, is dit iets voor mij?

Waar heb je precies last van? Pas als ik dat weet, weet ik of de yogalessen voor jou interessant zijn. Neem even contact met me op door te mailen naar info@mooivanbinnenenbuiten.nl 

Is de locatie goed bereikbaar?

Ja hoor! De locatie bevindt zich in een woonwijk. Je kunt dus eigenlijk altijd goed parkeren (soms net even iets verder in de straat). Daarnaast is er een bushalte vlakbij. Kom je met het openbaar vervoer? Kijk dan voor de zekerheid even op https://9292.nl/.

Waar kan ik het lesrooster vinden?

Het lesrooster staat op deze pagina. 

Ik heb al een proefles gehad, hoe nu verder?

Na de proefles hoop ik natuurlijk dat je iedere week naar de lessen komt! Als je iedere week komt zul je al snel de kracht van  Yoga gaan ervaren. Je meldt je dan aan voor een blok van 10 lessen. Je krijgt dan een kleine korting per les. Mocht je liever losse lessen willen? Dan kun je per week bepalen of er plek is in de groep. Neem even contact op om te overleggen. 

Kan ik meerdere keren per week komen?

Ja hoor! Wat mij betreft ben je van harte welkom. Neem even contact op, dan overleggen we wat mogelijk is. 

Kan ik in verschillende groepen meedraaien?

Dat kan zeker! Elke groep heeft  zo haar eigen dynamiek en energie. Zo kun je in elke groep weer een andere yogabeleving ervaren en zal je misschien merken dat je je fijner voelt in de ene groep dan bij een andere groep. 

Hoe deelnemers de lessen ervaren

Anderhalf uur les en liefdevolle aandacht aan een select groepje vrouwen, je lessen zijn iedere week met veel zorg en aandacht voorbereid.
Voor mij is het iedere week een moment om naar uit te kijken, rust te ervaren, een veilige ruimte te ervaren waarin ik uitgenodigd word om bij mijzelf te komen en te zijn.

Barbara Zeilstra

Maak de beweging naar binnen om jezelf te ontdekken

Boek een proefles en ervaar de kracht van yoga!