Mijn hart klopt als een malle…
ik ga iets heel spannends doen.
Ik deel namelijk hieronder een stukje uit het laatste hoofdstuk wat ik nu aan het schrijven ben van mijn boek in wording; ‘Van Zelfkritiek naar Zelfacceptatie

In de reis die ik heb afgelegd (en nog steeds ga) van zelfkritiek naar zelfacceptatie, is me vooral helder geworden, dat ik en dus ook jij, in essentie Licht en Liefde ben.

Dit besefte ik me heel sterk, toen mijn moeder op 65-jarige leeftijd overleed aan kanker. Tijdens haar afscheid hadden we een tafel neergezet met kaarsjes en een bordje met de tekst.

“Steek het Licht aan voor Bea,
Als symbool voor de Licht en Liefde die zij is
en altijd is geweest.”

Ik kende haar struggle met zichzelf en het leven en herkende ook mijn eigen struggle hierin. Ik realiseerde me ineens zo sterk dat als mijn moeder nu Licht en Liefde is en altijd was geweest, dat ook voor mij gold en voor alle wezens. Ik besefte me ten diepste dat alle gedachten, overtuigingen over mezelf en alle balast die in mij (nog) aanwezig is, in wezen allemaal onzin en onwetendheid is.

Dit maakte niet dat de zelfkritiek, die zo in mijn systeem was ingeslepen ineens over was. Dit zijn (soms)diepliggende overtuigingen, die elke keer weer opkomen, en om transformatie en acceptatie van mezelf vragen.

Wel maakt het dat ik steeds weer het proces van opschonen en steeds (ver)lichter worden, aan ga. Steeds weer binnenwerk verricht, omdat ik zo het verlangen voel om steeds meer in verbinding te zijn met mijn essentie. Het geeft een gevoel van empowerment omdat aan mij steeds de keus is, elk moment opnieuw, om te kiezen voor licht en liefde.

Heb jij ook het verlangen om echt te kunnen voelen dat je zoveel meer bent, dan alleen dit lichaam. Wil je ook (weer) voelen dat ook jij Licht en Liefde bent? Doe dan mee met de yogalessen bij Mooi van Binnen en Buiten.
Ik zie je graag.

Met liefde gedeeld,
Angelique